Innovative Office Park Competition Innovative Office Park Competition Innovative Office Park Competition Innovative Office Park Competition Innovative Office Park Competition

YEAR:2013                                                 FUNCTION:COMMERCIAL  SIZE: 140,000 m2

LOCATION: SHANGHAI, CHINA                       COMPANY: PLT-PLANNING & ARCHITECTURE

 

Design Concept

The target of this project is to present the abilities to work with  a high-tech production in a friendly surrounded ecological environment. The site is surrounded by  natural water features and intensive green spaces. These influenced to design complex in a unique shapes for each building. The overall project structure grows from 2-floor storey to 7-floor storey and back down.  Using the whirl turning direction overall functions were designed accordingly. Buildings faced to the river are occupied with large terraces and clear glass corridors for the natural sun lighting. The space between buildings allows not to block the river views for the buildings standing behind.All materials were used natural, such as wooden shading louvers, eco-friendly painting, garden roofs with solar panels and natural ventilating systems.

 

Innovative Office Park Competition